Misstänkt matförgiftning

LÄS MER

I formuläret nedan kan du göra en anmälan till Bygg- och miljöavdelning om du misstänker att du blivit sjuk av mat du ätit. Du kan också ringa till Bygg- och miljöavdelning och lämna din anmälan om misstänkt matförgiftning muntligt.

För att kunna göra en så bra utredning som möjligt är det viktigt att du lämnar namn och dina kontaktuppgifter. Du kan välja att inte lämna kontaktuppgifter men då kan vi inte återkomma till dig om vi har behov av ytterligare information. Förutsättningarna att vi ska kunna utreda anmälan minskar då.

Ersättning
Om det är livsmedelsföretaget som orsakat din matförgiftning kan du få ersättning enligt produktansvarslagen. Begär i första hand ersättning direkt av företaget. Om ni inte kommer överens kan du stämma företaget i tingsrätten eller vända dig till ansvarsnämnden för hotell och restaurang. Produktansvarslagen gäller oavsett om företaget har en försäkring eller ej. Det är inte miljöförvaltningen som hjälper dig att få ersättning, Miljöförvaltningens utredning syftar endast till att undvika att fler drabbas.

Mer information hittar du på:

Livsmedelsverket

Följande behövs för e-tjänsten

  • e-legitimation

Du kommer att gå igenom följande steg:

Föregående Nästa